Masło shea, cena za 100 g (1)

Masło shea, cena za 100 g

Masło Shea Nierafinowane Surowiec Kosmetyczny| Kraj pochodzenia: Ghana
ładowanie
11,00
 PLN
za
100 gram
Producent:
100 gram
ładowanie

Produkt niedostępny w tej liczbie

Dostępna ilość:

Zadaj pytanie o przedmiot
  •  

Masło shea to olej, który powstaje w procesie przetworzenia orzechów masłosza. Masłosz Parka rośnie w Afryce, a masło shea jest tam stosowane z powodzeniem już od wieków.

Jest niezwykle bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe. Są one kluczowym składnikiem przy odmładzaniu i nawilżaniu skóry. Masło Shea dostarcza również wszystkich najważniejszych witamin potrzebnych, aby skóra wyglądała młodo i gładko, a co najważniejsze, zdrowo. Witaminy te wspomagają aktywność ochrony skóry przed wiatrem, zimnem, ostrym słońcem oraz wspomagają gojenie się ran i oparzeń. Ponadto składniki zawarte w maśle, wspomagają aktywność komórek, walczą z efektem ich starzenia i widocznie poprawiają kondycję skóry.

Dzięki swoim właściwościom pielęgnującym coraz bardziej popularne staje się i u nas. Natłuszcza i nawilża naskórek, regeneruje skórę, ma działanie przeciwzapalne, doskonale odżywia i regeneruje skórę, łagodzi procesy starzenia, wspomaga walkę z cellulitem i rozstępami, łagodzi obrzęki. Regularnie stosowane regeneruje i odżywia przesuszony i zrogowaciały naskórek na piętach, stopach, kolanach i łokciach.

Skład: Butyrospermum Parkii (Shea) Butter

Stosowanie

Masło shea nadaje się jako baza do produkcji domowych kosmetyków – dodatek do balsamów i kremów oraz mydeł. W zimne dni świetnie chroni przed mrozem. Służy jako balsam do ust, środek do pielęgnacji skóry niemowląt i dzieci, łagodzi podrażnienia po depilacji.

Masło Shea można delikatnie roztopić i nałożyć na całą długość włosów w celu odżywienia i nawilżenia lub stosować niewielką ilość na same końcówki.

Może być stosowany przy problemach skórnych,takich jak: łuszczyca, atopowe zapalenie skóry (AZS), egzema.

Uwagi

Przechowywać w ciemnym opakowaniu, najlepiej w lodówce. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła, promieni UV i wysokiej temperatury, aby nie straciło swoich cennych właściwości.

Dodaj opinię Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.

Dodane opinie (0)
Ładowanie
Powiązane produkty
Glinka biała, cena za 100 g
Glinka biała, cena za 100 g
6,90
PLN
Olej rycynowy
Olej rycynowy
18,00
PLN
Olej Tamanu naturalny
Olej Tamanu naturalny
26,00
PLN
Olej z pestek śliwek
Olej z pestek śliwek
34,00
PLN
Olej Abisyński
Olej Abisyński
31,00
PLN
Eteryczny olejek grejpfrutowy
Eteryczny olejek grejpfrutowy
28,00
PLN
Eteryczny olejek pachuli (patchouli)
Eteryczny olejek pachuli (patchouli)
36,00
PLN
Eteryczny olejek lawendowy
Eteryczny olejek lawendowy
31,00
PLN
Eteryczny olejek z trawy cytrynowej
Eteryczny olejek z trawy cytrynowej
31,00
PLN
Eteryczny olejek goździkowy
Eteryczny olejek goździkowy
36,00
PLN
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl