Darmowa dostawa rowerowa na terenie Krakowa od 50 zł
Darmowa wysyłka na terenie Polski już od 200 zł
Luzem - Krakowski Sklep Zero Waste
Menu Menu
Konto Konto
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Olej Abisyński
Ocena: Brak
Producent: Shaushka
• Niedostępny
Intensywnie nawilża, chroni przed tworzeniem się zmarszczek

Cena za szt.

34,00 PLN
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas wysyłki: 24 Godziny
Dostawy: od 11,99 PLN
Zapytaj o produkt
Drukuj

Opis produktu

Olej abisyński – działanie

Jeden olej – wiele możliwości! Naturalny olejek abisyński jest niezwykle lekki, bezwonny i działa na wielu płaszczyznach. Ze względu na wysoką zawartość kwasów nienasyconych nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Przy tym intensywnie nawilża, nawet bardzo wysuszoną skórę. Chroni przed tworzeniem się zmarszczek, pozostawia mięciutką skórę, uelastycznioną i przyjemną w dotyku. 

A jak działa na włosy? Zastosuj go jako kurację na suche końcówki włosów. Działa jak nawilżające serum, które również chroni przez niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi. Można go również wykorzystać do olejowania lub jako maskę do włosów.

Olej abisyński – właściwości

Olej abisyńcski pozyskuje się z nasion rośliny Modraku Abisyńskiego, który rośnie przede wszystkim w rejonie Morza Śródziemnego oraz we wschodniej Afryce, na terenie zwanym Abisynią. Nasiona modraku zawierają wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych, a w tym prawie 50% to kwas erukowy. To właśnie ten składnik oleju abisyńskiego nadaje mu tak niezwykłe właściwości pielęgnacyjne. Dba o odpowiednie nawilżenie i sprężystość skóry.

Pozyskiwany olej z modraku jest lekki, bezwonny, szybko się wchłania dzięki czemu nie pozostawia tłustego i lepkiego filmu na skórze. Lekkość olejku sprawia, że nie zatyka porów i nie jest komedogenny. Dodatkowo nie powoduje alergii, działa regenerująco i łagodzi podrażnienia. 

Zastosowanie oleju abisyńskiego w kosmetykach

Początkowo używany przez rdzennych mieszkańców, jako ochrona skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Od lat również używany jest w kosmetyce. Przede wszystkim znalazł swoje miejsce w kosmetykach kolorowych ponieważ doskonale rozprowadza pigment, a jego konsystencja nadaje lekkości tym produktom. Olej abisyński stosowany jest także w drogich kremach przeciwzmarszczkowych, dzięki niemu mają łatwiejsze wchłanianie i nawilżają nawet bardzo przesuszoną skórę. Nie zabrakło go również w naszym kremie do codziennej pielęgnacji – Herbatka Różana. Gdzie w połączeniu między innymi z olejem karanja, śliwkowym i malinowym tworzą lekki krem o właściwościach nawilżających i regenerujących. Naturalne olejki sprawiają, że krem nadaje skórze sprężystości, poprawia jej kondycje i zapobiega powstawaniu zmarszczek, a jednocześnie nie zatyka porów. Olej z nasion modraku abisyńskiego ma unikatowe zestawienie kwasów tłuszczowych, dlatego znacząco podnosi jakość kosmetyków, w których się znajduje. 

Jak używać oleju abisyńskiego

Olej abisyński odnalazł się znakomicie w świecie produkcji kosmetyków. Ty także możesz skorzystać z jego bogactw używając go bezpośrednio na skórę i włosy. Dzięki lekkiej konsystencji możesz z powodzeniem używać go jako samodzielny kosmetyk do pielęgnacji skóry i włosów. Jeśli jednak masz swoje ulubione produkty, warto wzbogacić je o wyjątkowy składnik jakim jest olej abisyński.

Jak go stosować? Olej abisyński nie obciąża skóry i nie zatyka porów, dzięki temu możesz użyć go na noc zamiast kremu – wmasuj go w oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dobrze jest wcześniej spryskać skórę ulubionym hydrolatem (w ten sposób powstaje dwuskładnikowy krem, który zużywasz na świeżo). Jak już wspominaliśmy krem ma lekką strukturę, więc możesz korzystać z jego dobrodziejstw go również w dzień

Szybkie nawilżenie całego ciała? Dodaj olej abisyński do kąpieli. Twoje ciało będzie zrelaksowane, a skóra gładka i nawilżona. Olejek ma łagodzące podrażnienia właściwości, polecany jest więc dla osób z problemami skórnymi, alergiami czy atopowym zapaleniem skóry.

W naturalnych olejkach cudowny jest fakt, że kupujesz jeden produkt który ma wiele zastosowań. I tak też jest z olejem abisyńskim. Znakomicie sprawdza się jako kosmetyk na skórę, ale efekty zobaczyć możesz również na włosach. Jak nakładać go na włosy? Może być zastosowany jako serum wygładzające na przesuszone końcówki. Używany na co dzień wzmocni ochronę włosa przed czynnikami zewnętrznymi. Bardzo często stosowany jest również do olejowania włosów. 

Pojemność: 30 ml

Skład:

olej abisyński

INCI:

Crambe Abyssinica Seed Oil

Opinie

Napisz opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.

Powiązane produkty

Masło kakaowe nierafinowane, cena za 100 g
16,00 PLN

Masło kakaowe nierafinowane, cena za 100 g

Kraj pochodzenia: Ekwador
• Dostępny
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Olej z Opuncji Figowej
50,00 PLN

Olej z Opuncji Figowej

100% Olejek z Opuncji Figowej
• Niedostępny
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Zapytaj o produkt
Niepoprawna weryfikacja - reCAPTCHA.
Dodaj opinię
Olej Abisyński
Twoja ocena:
Powiadom o dostępności
Niepoprawna weryfikacja - reCAPTCHA.
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl